Работещите в болницата негодуват срещу орязаните си заплати

Час след като работещите в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" получиха своите фишове за трудови възнаграждения те излезнаха спонтанно на протест, за да покажат своето негодувание от получените 50% от заплатите си.

"Не сме съгласни след като цял месец сме работили да получим половината си заплати и да не знаем кога ще получим останалата част.Повечето имаме кредити към банки и си работим честно", заявиха протестиращите. Те допълниха, че не са съгласни да разбират последни след получаването на фишовете си.

Работещите медици са категорични, че не може да продължава така положението в болницата и са готови на стачка. Завеждащият отделение ОАИЛ д-р Атанас Бадов допълни, че е направил опит да се разговаря с министъра на здравеопазването, но към момента това не се е случило.

Припомняме, че директорът на лечебното заведение проф.Петрана Чакърова обясни невъзможността за изплащане на пълните възнаграждения, с това е здравната каса не изплаща надлимитните заработки.

Коментирай!

#1
* - 2014-11-30 10:24:35

На фиша се виждат два превода от 293 лв, което прави 586 лв, и удръжки 211 лв, общо 797 лв. Къде видяхте, че е преведена само половината заплата?

Още новини

Scroll To Top