Кметът е категоричен: 2015 ще има ново събаряне на незаконни постройки

„Ще пристъпим към събарянето на останалите близо 50 незаконни къщи в парк „Борова гора” през лятото на 2015 г.”, каза Живко Тодоров по време на първия етап от залесяването на терена, който беше застроен в парк "Борова гора".

В началото на кампанията градоначалникът бе спрян от Добринка Митева, която поиска от него узаконяване на местата, но Тодоров обясни на жената, че това няма как да се случи на територията на парк и законът е еднакъв за всички граждани.

Категоричен съм, че всички постройки на изток от ул. „Витоша”, които попадат в територията на парка, ще бъдат съборени”. „В ход е разработването на проект, с който общината ще кандидатства по европрограми за цялостно облагородяване на ромския квартал „Лозенец”, в това число ВиК иканализация. До 2020 г. е последният програмен период, в който общините могат да кандидатстват активно по такива инфраструктурни проекти и Стара Загора ще се възползва максимално. Целта ни е да имаме един уреден квартал”, подчерта кметът.

Той  апелира към общинските съветници от БСП „да помислят разумно“ и да подкрепят предложението за предоставяне на отстъпено право на строеж за изграждане на законни къщи на ромските семейства.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top