Кметът посади първата фиданка за залесяването на парк “Борова гора“

 Днес лично кметът на Стара Загора Живко Тодоров посади първите атласки кедри като с това даде началото на кампанията по залесяването на Парк „Борова гора” в Стара Загора. В кампанията се включиха и зам.кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова, общински съветници, общественици.

Местността, в която през юли тази година по разпореждане на кмета Живко Тодоров бяха съборени незаконните къщи, ще бъде възстановена със засаждането на три хиляди атласки кедъра.

Младите фиданки са осигурени от Държавно горско стопанство „Мазалат” и Горско стопанство в гр. Мъглиж. Регионалната дирекция по горите в Стара Загора съдейства при проучването на почвата, и при подготовката на терена.

"Това са две годишни фиданки, произведени за масово залесяване на горите.Те са екзотични и се самовъзпроизвеждат.", каза началник отдел Озеленяване Галина Караджова.

Служители на звено „Озеленяване” към Община Стара Загора ще засадят атласките кедъри, за които предстоящите дни от годината са най-подходящи Целта на ръководството на община Стара Загора е да бъде възстановена гората в близост до кв. „Лозенец”.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top