Отборите на детска полицейска академия в състезание „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат“

Този четвъртък  под мотото „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат” от 14:00 ч в зала „Иван Вазов” ще бъде проведено първото по рода си състезание с отбори на Детска полицейска академия от II ОУ „П.Р.Славейков” Стара Загора, ОУ „Христо Ботев” Опан, СОУ „П.К.Яворов” Чирпан и СОУ „Железник” Стара Загора. По регламент отборите в състав от 6 състезателя и техните родители ще трябва да премерят сили в три кръга -  полицейска лична защита, стрелкова подготовка и щафетни игри с родители (само в този кръг децата ще бъдат в екип с родителите си).

В първи кръг участниците ще демонстрират уменията си по полицейска лична защита, демонстрирайки уменията си в атаки, неутрализиране на нападение, защита от захвати , душене, от удари

Втори кръг от регламента  е стрелкова подготовка и полицейските отряди ще трябва да покажат уменията си в стрелбата  с въздушна пушка. Стрелците ще стрелят от изходна позиция прав или от коляно от опора на ученическа маса с въздушна пуша 4,5 мм.Всеки участник ще ума право на 5 изстрела. Разстоянието до мишените е 8 метра а времето за стрелба на всеки участник е до 5 минути.

В третия последен кръг родители и деца заедно ще участват в две игри:

„ Кенгуру стрелец „ – Отборите се построяват се в колона в ред -родител , дете родител и т.н. Пред тях стои предизвикателството  да преодоляват с подскоци на един крак 5 метрова въжена стълбичка разпъната на земята - обуване на чувал и подскоци 4-6 метра до изходната позиция за стрелба - стрелба един път по мишена човешко тяло - финиширане на спринт до изходната линия на старта. Следващият състезател стартира след докосване ръката на финиширащия.Оценката е комплексна за бързина и точни попадения в мишената.

Втора игра : „Синхрон" - Отборите се построяват в колона в ред -родител с дете, зад тях родител с дете и т. н. Всяка двойка - родител с дете е с вързан по един крак  се придвижват бързо до края на трасето дълго 18-20 м, в края на дистанцията свалят ластика, асистент връзва очите на детето и в обратна посока то върви между 10 конуса разположени на разстояние 80 см . Детето се направлява от родителя с поставени две ръце на рамената. След преодоляване на конусите финишират с тичане, като ръцете на родителя продължават да направляват детето.

Теодор Ботев и Ралица Германова от Клуб по спортни танци „Денс Юник” Стара Загора ще открият спортната проява с прекрасни латиноамерикански танци, а децата от ансамбъл „Загорче” с ръководител Венелин Кръстев ще закрият състезанието с прекрасното си изпълнение.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top