Проф.Иван Станков е предложен за зам.председател на комисията по земеделие

Днес проф. Иван Станков, който беше водач на листата за народни представители на АБВ от 27 МИР даде официална пресконференция в града на липите, но като депутат от Добрич.

"След промените в правилника на парламента в сряда предстои заседание за разпределението на участието на отделните партии по комисии. Според предложението на АБВ са отредени 2 председателски места- в комисията по отбрана и в комисията по работа с деца- и 4 зам.председателски места- в комисиите по здравеопазване, енергетика,образование и земеделие. Като за мен ще бъде чест да бъда зам.председател в комисията по земеделие, както и член на комисията по опазване на околната среда и водите ", уточни проф. Станков.

Той допълни, че по решение на ръководството на парламентарната група всеки от депутатите на АБВ отговаря за три региона в страната. Освен Добрич ректорът на Тракийския университет проф. Станков ще отговаря и за Стара Загора и Габрово. 

Досегашният ректор на Тракийски университет  ще трябва спешно да участва в подготовката на изменения и допълнения на Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Предвижда се създаването на обща федерация вместо съществуващите досега и пречещи си взаимно две асоциации, а също така и отпадането на изискването за 3 г. стаж по специалността преди да се назначи млад специалист. Иван Станков ще работи пак при съкратени срокове и по Закона за жинотновъдството и организацията на развойната дейност, Закона за браншовите организации, Закона за средното образование и малко по-късно – Закона за висшето образование.

"Скоро едва ли ще бъде отворена програмата "Млад фермер", тъй като тя е обвързана с отсрочването на пускането на парите за развитието на селските райони. Отсрочва се за 2015 година.", допълни проф.Станков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top