Откриват обновената Клиника по по Кожни и венерични болести към МБАЛ “Проф д-р Стоян Киркович“

На 21 ноември от 11 часа се открива новата база на Клиниката по Кожни и венерични болести към МБАЛ "Проф д-р Стоян Киркович", Университетска, Стара Загора.

Клиниката по кожни и венерически болести е открита на 17 ноември 1994 година и празнува своя 20 годишен юбилей.

От 12 май стационара на клиниката е пребазиран на 13- ти етаж на болничния комплекс на МБАЛ "Проф д-р Стоян Киркович", Университетска. Етажът е изцяло реновиран благодарение на спонсорства и дарения от граждани и фирми, съпричастни на хуманната идея българските пациенти да получат по-модерни и качествени здравни услуги.

Приемно- консултативната дейност се осъществява в 2 кабинета на Диагностично-консултативния блок. Годишно преминават през кабинетите около 1500 пациента – деца и възрастни. В Клиниката се провежда диагностика и лечение на всички групи кожни заболявания, вкл. инфекциозни (еризипел, пиодермии, херпес зостер, микози и др.), алергодерматози (уртикария, екземи и др. ) тежко протичащи дерматози, обхващащи голяма част от кожата (еритродермии), всички булозни дерматози, тежки наследствени заболявания (епидермолиза, ихтиозис и др.), преканцерози, злокачествени тумори на кожата, автоимунни кожни заболявания, неестетични дерматози (акне, розацея, алопеции) и други комплицирани и трудни за диагностициране в амбулаторни условия дерматози. Ежегодно се провеждат безплатни кампании за диагностика, лечение и профилактика на алергични дерматози, витилиго, рак на кожата. От 17 ноември в рамките на една седмица ще се проведе VI та Националнакампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания.

Клиниката разполага с 10 болнични стаи с по 2 и с по 3 легла. Част от тях са със собствен санитарен възел. За лечение на деца е оборудван детски сектор.

Към Клиниката е разкрит сектор за дерматохирургия, в която се провежда: хирургично лечение на хидраденитис супуратива, преканцерози, тумори на кожата, островърхи кондиломи и други заболявания. Прилага се алгоритъм за стадийно адаптирана обработка на хронични улкуси.

От самото създаване на Клиниката функционира сектор за физикална терапия. Прилага се фототерапия и хидротерапия, обзаведен със съвременна апаратура за UVВ UVА терапия. Към клиниката функционират Дерматоалергологична и Микологична лаборатория, обзаведени с микроскопи, термостат, ултравиолетова диагностична лампа на Wood.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top