Старозагорска учителка първа на националния фестивал “Наука на сцената“

В петото издание на националния фестивал "Наука на сцената" старозагорската учителка по математика Недялка Христозова се класира на първо място сред своите колеги. Преподавателката в Шесто основно училище "Св.Никола" е спечелила журито с проекта си "Математика чрез преживяване".

Престижното отличие е било избрано сред   51 разработки в различни сфери на природоматематическите науки. Участници във форума са били общо 250 учители и ученици от цялата страна. Форумът има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към природните науки като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера, обясни Недялка Христозова.

Сред наградените е и ученикът на Тонка Иванова, преподавател по физика в ПГСАГ "Лубор Байер"- Рафаел Динко като най-добре изявил се ученик на щанд.

Подобни фестивали се организират във всичките 27 европейски страни, както и в Канада, Турция и Швейцария. Първият е проведен през 2000 г. Победителите в националните форуми ще се срещнат през юни 2015 г. в Лондон, уточни Недялка Христозова. Европейският фестивал "Наука на сцената" се финансира от Европейската комисия.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top