Старозагорските депутати от всички партии се обединиха да имат стабилна група в 43-то НС

Днес се проведе среща на кмета Живко Тодоров със старозагорските депутати в 43-то Народно събрание и областният управител Димитринка Петрунова.  На срещата присъстваха заместник-кметовете на община Стара Загора Янчо Калоянов, Йордан Николов и Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов, общински съветници и медии.

В началото на срещата кметът подчерта, че тя не е политическа, а  е свързана с приоритетите на Стара Загора и  чрез нея желае да обедини усилията както на местната власт, така и на държавната структура за максимално ефективни резултати за града на липите.„Ние сме отговорни хора и искаме конкретни резултати“, коментира още Тодоров.Като изрази желание за регулярно провеждане на такива срещи през няколко месеца с цел отворена дискусия на проблемите на града.

Още в началото на срещата градоначалникът припомни, че това е втората по рода си такава среща като първата е била с народните представители от 27 МИР на 42-то НС "тогава това беше една много плодотворна среща, която допринесе за добрата комуникация между всички по време на предишното управление, надявам се и сега да е така". Той изрази благодарност по един от най-наболелите въпроси тогава, а именно терена на бившите артилерийски казарми, който до края на годината трябва да стане един прекрасен парк".

„Имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим започнатото и в парка да построим многофункционална зала, която да бъде с капацитет между 3000 и 4000 души. Стара Загора има нужда от нея”, категоричен бе Живко Тодоров.

Депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Йорданов изрази становище, че "в парламента трябва да сме обединени в една стабиолна група на старозагорските депутати, която да лобира за доброто на града и региона ни".

По време на срещата стана ясно, че един от наболелите проблеми е състоянието на окръжна болница "тя е в тежко финансово състояние. Необходимо е спешно преструктуриране, което ще доведе до някои негативи, но не бива този толкова важен проблем свързан със здравето на хората да се политизира", категоричен е Тодоров.„Това е трудно решение, но в случая трябва да се подходи без политика, а с мениджърски подход”.

Около още няколко точки се обединиха народните избраници сред които бяха разширяването на пътя свързващ АМ Тракия и Стара Загора като се предвижда той да стане четирилентов, изграждане на тунел под Шипка, както и превръщането на летището в карго "тези дни ще се проведе среща с потенциални китайски инвеститори относно летището. Те проявяват значителен интерес към него, което несъмнено ще е много добро за Стара Загора", уточни кметът.

На срещата бяха очертани и важните законодателни решения, с които може да се помогне реално на местната власт - възстановяване на програмите за трудова заетост; възможността кметовете да налагат санкции при установяване на нарушения чрез видеоконтрол; механизъм за допълнителна субсидия на общини с много села; връщане на статута на НАП в Стара Загора като териториална дирекция и др.

В края на срещата Георги Гьоков-депутат от БСП Лява България заяви: „ Стара Загора е кауза". Всички се обединихо около идеята тези срещи да станат регулярни.

На срещата не присъстваха депутатът на ДПС Делян Пеевски, на ПФ Димитър Байрактаров, на БСП Лява България Драгомир Стойнев и на Атака Десислав Чукалов. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top