Пета номинация за най-добър самарянин

Сдружение „Самаряни“ получи пета номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“. Общественият конкурс се провежда ежегодно, като мисията му е да търси хора, помогнали на изпаднали в беда други хора.

Номинацията е направена от Олга Клисурова, в писмото си до "Самаряни" тя пише:

"Добротворството: Тази година, съвместно с една Фейсбук група, решихме да направим абитуриенсткия бал на децата с увреждания от дома в село Сладък кладенец по-хубав. Затова набрахме рокли и костюми, обувки и всякакви аксесоари и им ги подарихме. За момичето беше и осигурена прическа.

Но какво е бал без снимка от него.Първоначално бях говорила с фотораф на име Александър Петков. Той се съгласи на драго сърце да ги снима във важният за тях ден. Но в последствие се оказа, че в деня на бала, той няма да е в града. Така той ме свърза с Георги Иванов.

Георги веднага се съгласи да се включи безвъзмездно. Идеята беше да се направи по една индивидуална снимка на дете и една обща. В деня на бала, той отиде в рестаронта, където бяха самите деца и остана там повече от 2 часа! Той не просто направи по една снимка на дете, той им направи по цяла фотосесия.
   
Предразположи децата, накара ги да се чувстват специални. Лицата им грееха, усмивките им сияеха. Балът беше общ за децата от с. Сладък кладенец и с. Петрово.

Макар уговорката ни с Георги беше да снима само децата от с. Сладък кладенец, той направи снимки на всички присъстващи деца. Толкова радост в очите им имаше, толкова надежда... Балът им беше истински, съвършен, точно заради този малък жест от страна на Георги. Малък, но с толкова много послания в него. Малък, но толкова значим за тези деца. Той ми показа, че няма малко добро. Има ДОБРО."

Номинации се приемат до 5 ноември, 2014 г.
Церемонията по връчването на наградите предстои през декември.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top