Възстановени са плановите операции в Болницата

Днес повече от два часа продължи извънредния клиничен съвет в МБАЛ"Проф,д-р Стоян Киркович", който беше предизвикан от спирането вчера на извършването на планови операции в лечебното заведение като протест на медицинските сестри.

"Позволих си днес да поканя на съвета освен началниците на отделения и старшите сестри. На него ние извадихме фишовете за заплати и се оказа, че след последното увеличение на заплатите през март брутната заплата на медицинските сестри достига до над 1000лв., освен това през няколко месеца те са получавали и допълнително материално стимулиране", каза пред starozagorci.com проф.Петрана Чакърова.

Тя допълни, че според нея този акт е аморален "не искам да вярвам, че медицински работници  могат да направят това. Това може би е инициирано от хора, които не мислят за благото на болницата".

Директорът на лечебното заведение подчерта, че утре ще се срещне със синдикатите, за да се обсъдят наказанията, които ще бъдат наложени на медицинските работници. "Най-вероятно ще им бъде наложено административно нарушение за последно предупреждение преди изгонване. Към момента няма никои уволнен, но ако днес не бяхме започнали нормално работа до обяд щеше да има", категорична е проф. Чакърова.

От днес сутринта плановите операции са възстановени "Работи се по план и в  9-те операционни".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top