23 септември 2019

Има готовност за пускане на отоплението в детските градини и училища

"Имаме готовност веднага да пуснем отоплението на детските градини, училищата, пенсионерските клубове", заявиха пред starozagorci.com от пресцентъра на Общината.

Според прогнозата за времето от днес и през следващите дни температурите ще паднат сериозно надолу. По закон се изисква в три последователни дни температурите да бъдат ниски, което да наложи започването на отоплителния сезон.

"Ние никога не сме изчаквали температурите да паднат много, за да пуснем отоплението на обществените сгради. Към момента изчакваме директорите на детските градини и училища ако те преценят, че е необходимо веднага ще започне отопляването на сградите", допълниха от община Стара Загора.

От там уточниха, че "навсякъде където се използва течно гориво е заредено за сезона. Доставчиците на газ са уведомени за евентуално подаване на такъв към сградите, които изразят нужда. В селата, където се отопляват на дърва също са им доставени нужните количества".

През това лято е имало лек ремонт на котела в детска градина 34, но към момента всички детски градини,училища и обществени сгради са изрядни.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top