Образувано е дело срещу Георги Сапунджиев, който прегази дете

Вчера е образувано делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора, тъй като прокуратурата е готова с обвинителния акт. Той е обвинен по чл. 343 ал.3 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС на пешеходна пътека. В момента Сапунджиев е под домашен арест.

Инцидентът, който потресе цяла Стара Загора, стана около 19,00 часа на 2 юни, на ъгъла на ул. „Кольо Ганчев" и булевард „Цар Симеон Велики" близо до училище „Васил Левски" и в началото на пешеходната зона на града. Детето е било с родителите си Иван и Красимира и сестричката си Анжела и е карало велосипед.

Трагедията стана пред погледите на десетки старозагорци, които по това време са се разхождали по пешеходния булевард.

Окръжна прокуратура върна автомобила на Георги Сапунджиев „Ленд Ровър“, тъй като са извършени всички следствени действия по автомобила като веществено доказателство.По закон в двумесечен срок съдът следва да издаде разпореждане на насрочване на съдебния процес или да го върне обратно на прокуратурата при констатиране на нередности.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top