БСП брои паралелно гласовете на 5-ти октомври в област Стара Загора

Областният  предизборен щаб на БСП приключи с подготовката си за пълно паралелно преброяване в изборния ден. В подготовката са включени и 11-те общински предизборни щабове в област Стара Загора.

Целта на БСП е гарантиране, че изборите на 5-ти октомври ще бъдат проведени честно и гласът на българските граждани ще бъде отразен действително в крайния резултат от вота, който ще бъде обявен след приключване на изборния процес.

Според председателя на Областния съвет на БСП Васил Самарски паралелното преброяване цели предотвратяване на опити за манипулации и опорочаване на изборите. Социалистите се надяват, че всички институции - ЦИК, РИК и секционните комисии, ще си свършат работата според българските закони.

Освен чрез застъпниците и представителите на Коалиция „БСП лява България” изборният процес ще бъде наблюдаван  и в районите на секционните комисии, за които се подават сведения, че тече корпоративен или манипулиран вот.

Мобилни групи ще реагират на сигнали и жалби за нередности, които гражданите могат да подават на горещ телефон: 042/ 600 565

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top