Днес „Загора трофи“

Днес „Загора трофи“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще награди победителите от състезанието по офроуд „Загора трофи“, което ще се проведе днес и утре край Стара Загора. Награждаването ще се състои от 15.00 ч. на мотополигона над Гробищния парк – с.Хрищени.

Състезанието е кръг от републиканския офроуд шампионат, включено във веригата „Bulgaria Trophy Challenge“. За участие са се регистрирали 39 екипажа, от които 4 гръцки, разделени в два класа - „експерт“ и „хоби“.

Стартът днес е в западния край на града, до най-северния блок в кв. „Железник“, по посока с. Старозагорски минерални бани. В първия ден трасето е с дължина 50 км и минава през Малка Верея, комплекс „Ушев“, „Дерони“, северно от Стара Загора, край с.Дъбрава. Във втория ден състезателите от клас „експерт“ ще изминат около 20 км около телевизионната кула, а от клас „хоби“ ще преминават по затворено трасе.

Сред участниците са и офроуд-шампионът Радомир Пепелов с навигатор Митьо Ангелов с Гранд Чероки, Владимир Раденков с навигатор Димитър Паунов и Нисан Патрол.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top