Днес богата програма за Нощта на изкуствата

Деветото поредно издание на Нощта на изкуствата ще се проведе днес в Стара Загора. Организатор на проявите е община Стара Загора.

Програмата започва още в 17,00 часа с Парад на военните духови оркестри пред сградата на общината. В същия част стартират и инициативите на Регионална библиотека „Захари Княжески" и на библиотека „Родина".

Участие и този път ще вземат всички културни институции.Близо 60 събития в повече от 17 обекта ще  привличат посетителите тази година.
За първи път тази година организаторите от Държавна опера Стара Загора ще дадат възможност на посетителите да попаднат в една отминала епоха "Гардеробът на Операта ще отвори врати" между 21.00 и 23.00 часа, когато всеки ще може да се снима с костюм от любима постановка.

В 18,00 отваря врати Народната обсерватория „Юрий Гагарин".

Регионалния исторически музей, Художествената галерия в Стара Загора, Държавна опера - Стара Загора, Държавният куклен театър се включват в програмата с различни инициативи, които стартират след 19,00 часа.

Нощта на изкуствата ще продължи до 01,00 часа, част от програмата ще бъде и музиката на открито, изпълнявана от Николай Карагеоргиев Трио, Петър Салчев трио и други.

„Надяваме се времето да е с нас и да доставим удоволствие на всички старозагорци с тази богата програма на Нощта на изкуствата. Инициативите са много и разнообразни, всички институции се отнесоха с изключително внимание към програмата", коментира заместник кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top