Старозагорка със златен медал от Европейското по лека атлетика за сляпо-глухи

Старозагорка със златен медал от Европейското по лека атлетика за сляпо-глухи

Ангелина Кръстева спечели златен медал от Европейското първенство  по лека атлетика за сляпо-глухи, чийто домакин бе Стара Загора. Кръстева завоюва златото в бягането на 60 м при състезателите с остатъчно зрение. Организатори на първенството бяха Община Стара Загора и Националната асоциация на сляпо-глухите в България.

В днешната надпревара, която се проведе на лекоатлетическата писта на стадион Берое в Стара Загора участваха 75 лекоатлети. За всички победители и призьори бяха подготвени купи, медали и грамоти, връчени им лично от председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България - Димитър Парапанов

„Това бе второто Европейско първенство по лека атлетика за сляпо-глухи. Първото издание отново се проведе в България през 2008 година, като тогава домакин бе град Варна.” – заяви пред StaroZagorci.com Парапанов. Председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България сподели също, че подобни турнир са изключително важни за приобщаването на хората с увреждания към останалата част от обществото. „Трябва да подчертая, че положението на хората с увреден слух и зрение е доста тежко и те се нуждаят от по-добра комуникация с останалата част от обществото. Това е и целта на този турнир да покажем, че и те имат поле за изява, където да покажат своите възможности.”

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top