Представиха новото осветление на Трейс Арена

Представиха новото осветление на Трейс Арена

С демонстративен мач между сборен отбор на Община Стара Загора и Футболен клуб „Верея“ – ветерани бе представено новото модерно осветление на стадион Трейс Арена в кв.К.Ганчев в Стара Загора, чието изграждане стартира на 28 февруари 2014г. Монтираното професионално осветление включва 32 прожектора на височина 25м с обща инсталирана мощност над 62 kW, осветителен клас I. Модернизацията на спортния комплекс беше реализирана чрез инструмента JESSICA, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта 244 683 лв., които СНЦ ФК Верея получи като нисколихвен кредит, трябва да  се възстановят през следващите 6 години.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари за реализацията на проекта, реализиран на общински терен, като подчерта, че осветлението е по европейски стандарти и теренът е добър дори за отбор от А група. Той увери, че общината ще подкрепя и реализацията на новия проект за изграждане на нова трибуна за 3 500 места, с козирка и официална ложа за 50 места. Предвижда се построяването на съблекални, фитнес и спа център, заседателни зали, кафе и др. Сдружението ще се възползва от възможностите за допълнително възмездно финансиране  от инструмента Jessica. Предвижда се новият проект да бъде реализиран до месец май 2015г., съобщи президентът на ФК Верея Галин Михайлов.

След пресконференцията пък се проведе демонстративен мач между ветераните на ФК Верея и сборен отбор на Община Стара Загора, предвождан от кмета на града Живко Тодоров, който бе с капитанската лента. Двубоят се игра в две части по 30 минути и завърши при равен резултат 1:1. Общината поведе с 1:0 в 20-ата минута, чрез Пламен Иванов, но домакините от Верея изравниха  в 50-ата минута с попадение от дузпа на Пламен Мечев, оформил и крайното 1:1.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top