Представяне на листата на коалиция БСП - Лява България за 27 МИР - Стара Загора

Листата на 38 годишните и адвокатите. Така я определиха сами кандидатите за народни представители от БСП - лява България на среща с членовете на БСП в региона в края на миналата седмица. Оказа се, ч е голяма част от кандидатите в нея са точно на 38 години - на възрастта на водача Драгомир Стойнев.

Днес от областния предизборен пресцентър на БСП - лява България представиха кратки биографични данни за всеки един от кандидатите в 27 МИР - Стара Загора.

КРАТКИ БИОГРАФИЧНИ ДАННИ
ЗА КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ
НА КОАЛИЦИЯ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”
В 27 –МИ МИР СТАРА ЗАГОРА

1. Драгомир Велков Стойнев – Зам.-председател на НС на БСП. Министър на икономиката и енергетиката в кабинета на Пламен Орешарски.

Инициирал реформи в системата на енергетиката, довели до стабилизиране на цената на електроенергията, увеличаване на износа на електричество, повишаване на цената на въглищата и стабилизиране и връщане към нормален работен процес на комплекса „Мини Марица Изток”.

Председател на Комисията по труд и социална политика в 41-то Народно събрание. Бил е и председател на Съвета по социална политика към Националния съвет на БСП, един от авторите на управленските проекти на левицата в сферите на икономиката и социалната политика. 

Като депутат е вносител на 21 законопроекта в социалната сфера, сред които за насърчаване на заетостта, за семейните помощи за деца, за пенсионната реформа, за гарантираните вземания на работниците и служителите при обявяване в несъстоятелност на работодателите, за национална политика за младежта.

Работил е в Дирекция "Стратегическо планиране и управление" на Министерски съвет в периода 2006-2007 г.
Икономически съветник на премиера Сергей Станишев през 2007-2009 г.
Част от екипа, разработил Държавна компания Индустриални зони, която бе създадена през 2008 г. и управлява успешно и до днес няколко индустриални зони в цялата страна в подкрепа на инвестициите.

Драгомир Стойнев е и един от авторите на идеята за създаване на Българска банка за развитие. Банката бе създадена със специален закон през 2008 г., а целта й е да насърчава бизнеса и  да създава благоприятна среда за създаването на нови и развитието на съществуващи малки и средни предприятия с цел да се минимизират негативните ефекти от финансовата криза.

Съавтор на годишния икономически доклад за президента Георги Първанов през 2006 и 2007 г.
Експерт в Администрацията на Президента на Република България през 2005-2006 г.

Образование:
1997-1999 г. - диплом за общообразователно университетско обучение по икономика и мениджмънт от университета Сержи-Понтуаз, Франция
2000-2001 г. - бакалавър по икономика от университета Париж Х Нантер, Франция
2001-2002 г. - магистър по икономика от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция
2007 г. - специализация по модернизация на държавната администрация на персоналния мениджмънт във Федералната академия по публична администрация, Германия
2007 г. - специализация по разработване и оценка на обществени политики във Висшето училище по публична администрация, Франция
2011 г. - специализация по глобално икономическо сътрудничество и възстановяване към Департамента за държавния бюджет за образование и културни дейности, САЩ

Владее френски, руски и английски.  38 годишен, женен с две деца.
Роден на 6 май 1976 г.

2. Георги Янчев Гьоков – Роден е през 1961 г. Образование – висше, инженер. Работи в Агенцията по заетостта, Дирекция "Бюро по труда" - Стара Загора. Народен представител в 42-то Народно събрание. Член е на БСП.

 

 

 

 

3. Николай Стефанов Терзиев – Роден е през 1976 г. Образование – висше, специалност – психология. Трети мандат е кмет на с.Шейново, община Казанлък. Член е на БСП.

 

 

 

 

4. Елена Маргаритова Нонева – Родена е през 1964 г. Завършила е право и работи като адвокат. Председател на Политическо движение "Социалдемократи".

 

 

 

 

 

5. Донка Димова Симеонова – Родена е през 1965 г. Образование – висше, специалност - история. В момента е началник РИО - Стара Загора, гр. Казанлък. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

6. Стефан Петров Шишков – Роден е през 1965 г. Неврохирург. Заместник – директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД, гр. Стара Загора. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

7. Мариана Господинова Тотева – Родена през 1976 г. Юрист, работила е като адвокат при Адвокатска колегия - Стара Загора. Народен представител в 42-то Народно събрание. Заместник – председател на Общинския съвет на БСП – Раднево.

 

 

 

 

8. Илка Иванова Петкова – Родена през 1973 г. Образование – висше, специалност - право и банково дело. Работи като адвокат. Член на Отечествения съюз.

 

 

 

 

 

9. Даниела Иванова Драгийска – Родена през 1970 г. Образование – висше, магистър по право. Общински съветник от БСП в Чирпан.

 

 

 

 

 

10. Светла Захариева Боянчева – Родена през 1967 г. Магистър по право. Работи като главен юрисконсулт на Община Гълъбово. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

11. Атанас Стойнов Пъдев – Роден през 1975 г. Магистър по икономика и право. Народен представител в 42-то Народно събрание. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

12. Живко Тенев Желязков – Роден през 1983 г. Образование – висше, инженер. Работи като мениджър проект в „Хранинвест” гр.Стара Загора

 

 

 

 

 

 

13. Мариана Недялкова Пенчева – Абединова – Родена през 1962 г. Магистър по икономика. Директор на СОУ "М.Горки", гр.Стара Загора. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

14. Денислав Желязков Палазов – Роден през 1981 г. Завършил е средно специално образование със специалност „Електрообзавеждане на промишлени предприятия”. Работил е в сферата на енергетиката. Член на Партия „Български социалдемократи".

 

 

 

 

15. Спас Ангелов Момов – Роден през 1976 г. Магистър – агроном. Управител на фирма, гр.Казанлък. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

16. Александър Димитров Минчев – Роден през 1949 г. Образование – висше, инженер. Общински съветник в Казанлък от листата на БСП.

 

 

 

 

 

17. Зоя Иванова Кълвачева – Цвяткова – Родена през 1953 г. Завършила е право и работи като адвокат. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

18. Живка Радева Аладжова – Родена през 1970 г. Образование – висше, специалност - зооинженер. Областен управител на Стара Загора до август 2014 г. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

19. Пламен Станимиров Караджов – Роден през 1980 г. Образование – висше, специалност – икономика. Управител на фирма в гр.Казанлък. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

20. Росен Иванов Пешев – Роден през 1966 г. Образование - висше, специалност - икономика на съобщенията. Главен секретар на партия „Евророма”.

 

 

 

 

 

21. Георги Динев Господинов – Роден през 1981 г. Образование –висше, инженер.Работи в „Мини Марица-изток” ЕАД като инспектор технически надзор. Член е на БСП.

 

 

 

 

 

22. Диана Сивенова Михалева – Родена през 1985 г. Магистър по социални дейности. Председател е на Общинския съвет на Младежкото обединение на БСП в Стара Загора и областен координатор на БСП - Стара Загора.

 

 

 

 

 

Коалиция БСП лява България № 22
27 МИР - Стара Загора

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top