Стара Загора: Стара Загора домакинства на турнир по културизъм

Стара Загора домакинства на турнир по културизъм

На 6-ти септември (събота) Стара Загора ще бъде домакин на  турнира по културизъм „Августа Траяна”. Организатори на състезанието, което ще се проведе в Синдикален дом – Стара Загора са Българска федерация по културизъм и фитнес и спортен клуб „Кобра”.

„Очакваме между 100 и 150 културисти от цялата страна да вземат участие в тазгодишното издание на турнира." - заяви за StaroZagorci.com един от главните организатори и треньор на старозагорския клуб по културизъм "Кобра" – Тихомир Трифонов.

„Нашият клуб ще бъде представен от 9 състезатели, съответно 4 при жените и 5 при мъжете. При дамите дисциплините ще бъдат две – „бодифитнес” и „бикини”. При мъжете двете основни дисциплини ще са „физик” и „културизъм”, като втората ще бъде разделена на няколко категории - до 80 кг, до 90 кг, над 90 кг и абсолютна категория.” – допълни още Трифонов

За победителите в отделените категории са предвидени парични и предметни награди. Стартът на турнирът ще бъде даден в 16:00 часа, а тегленето на състезателите ще бъде от 12:00.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top