Скъпа и по-издръжлива боя за пешеходните пътеки се лее в Стара Загора

Активно се реставрират пешеходни пътеки в местата с усилено движение на пешеходци и около детските градини и училищата в Стара Загора, се похвалиха днес от общинския пресцентър. За да поднови пешеходните пътеки преди първия учебен ден Общината е предвидила около 30 000 лв. от бюджета си. Отделно от това вече са похарчени общо 68 000 лв. за възстановяване на хоризонталната пътна маркировка по улиците в града от заложените тази година в общинския бюджет общо 100 000 лева за подновяване на пътната маркировка.

Четири нови червено-бели пешеходни пътеки от структурен студен пластик са изградени на ул. „Ген. Гурко“ и една на ул. “Д. Стаев“. Изцяло е обновена хоризонталната маркировка от бяла перлена боя на улица „Ген. Столетов" след преасфалтирането й по проект.

Пешеходните пътеки са изпълнени от червено-бял структурен студен пластик, с което срокът им на експлоатация се увеличава. Новите бои, които ползва това лято  Общината са по-скъпи от обикновените, но гарантират по-голяма трайност. Освен това при последващото им опресняване ще се налага само частично полагане – обясняват от Пресцентъра. Пътеките са със срок на годност до 36 месеца, а стойността им е 34 лв./кв.м.

Боята по улиците е част от лятна кампания в изпълнение на политика на кмета Живко Тодоров за повишаване безопасността и организацията на движение по основните улици и булеварди.  94 на брой са изпълнените пешеходни пътеки тип „зебра" по метода червено-бял структурен студен пластик от началото на мандата на Живко Тодоров, хвалят го още общинските ПР-и.

Общо 10 627 кв. м. хоризонтална улична маркировка ще бъде поставена до края на годината – осови линии, линии за престрояване, стоп-линии и насочващи стрелки по улиците в Стара Загора, добавят от Общината, като очтитат че вече е освежена  пътната маркировка по ул. „Г.Гурко" – от ул. „Д.Стаев" до бул. "Св.П. Евтимий", по ул. "Авг. Траяна" – от стадион „Берое"  до ул. „Ив. Вазов". От Община Стара Загора добавят, че полагането на пътната маркировка и пешеходните пътеки са част от мероприятията за подобряване на транспортната комуникация и организацията на движение в централната градска част, в изпълнение на втория етап от проекта, разработен от „Булпроект" ЕООД  по поръчка на Община Стара Загора. Третият етап от въвеждането му ще започне веднага след приключване на строителните дейности по изпълнението на Водния проект на Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top