23 септември 2020

ДЕУ за 400 лева продава Областната администрация

Първият който превари да плати в Областната администрация поне 442 лева ще стане горд собственик на нелоша 15-годишна лимузина ДЕУ Лангеза, возила управниците от областта.

Търгът за колата се обявява за трети път и досега за ДЕУ-то не са се явили мераклии -купувачи. И до момента няма кандидати, потвърдиха за satarozagorci.com от Пресцентъра  на областната администрация. Обявата е публикувана на сайта на областната администрация и залепена на видно място – на таблото за обяви в сградата на Областта още минали понеделник, 11 август.

С нея Областният управител обявява за продажба автомобила - движима вещ,  частна държавна собственост  с първоначална обявена тръжна цена от 490 лв., без включен ДДС.

Лекият автомобил ДЕУ ЛЕГАНЗА 2.0 е употребяван,  датата на първа регистрация на колата е 19.07.1999 г. Освен, че не е първа младост и вероятно е навъртяла стотици хиляди километри, лимузината ще харчи и доста бензин,  обемът на двигателя е 1998 куб.см. Местата са  4+1, а цветът на колата -  бежов.

Независимо от състоянието й, обаче, колата се продава направо за без пари , тъй като според обявлението , вещта ще се продаде на първия по време кандидат - купувач, който заяви писмено желанието си да я закупи на цена не по-ниска от 442 лв. без ДДС, представляваща 90 на сто от първоначалната тръжна цена. Срокът да се подаде писменото искане за купуване на ДЕУ-то е 30 дни от обявяване на заповедта, т.е. до 10 септември тази година.

Освен това, явилият се купувач трябва де факто да заплати цената в срок до три работни дни от подаване на заявлението  по банковата сметка на Областна администрация Стара Загора. Така ще може да получи автомобила в деня на плащането след подписване на договор за покупко-продажба.  След извършване на продажбата вещта да бъде отписана от баланса на Областна администрация Стара Загора.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top