Стара Загора: ДАНС и Прокуратурата задържаха 3-ма с наркотици за 3 милиона лева

ДАНС и Прокуратурата задържаха 3-ма с наркотици за 3 милиона лева

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност” със съдействието на МВР и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора са провели операция на територията на Казанлък и село Бузовград на 12 август.

При мащабната акция са задържани три лица и голямо количество синтетични наркотични вещества с тегло 112,890 килограма, под формата на таблетки.

Задържаното количество наркотици е на стойност около 3 386 000 лева съобщават от ДАНС.

В резултат от проведената операция не е допуснато разпространението на синтетични наркотици на територията на България и на други страни от ЕС. На тримата задържани са с повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура - Стара Загора по чл. 354а, ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20, ал.2 от НК.

Инициалите на тримата са: М.И.М, Р.П.Ц и И.Р.И. Вчера наблюдаващият прокурор е постановил „Задържане под стража” за срок от 72 часа на задържаните лица. Предстои внасяне на искане пред Окръжен Съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклоненеие „Задържане под стража” по реда на чл. 64, ал.1 от НПК.

Разследването продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия, съобшава Окръжната прокуратура.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top