Кандидат за депутат на БСП вече е в редиците на АБВ

Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков, който в началото на седмицата беше обявен за един от водачите на социалистите за предстоящия предсрочен вот ще бъде водач на листата на АБВ, съобщи Румен Петков.

Предложението за това е направено на заседание на Националния съвет на партията в началото на седмицата. Окончателното решение ще бъде взето днес, а утре водачите на листи ще бъдат официално представени.

Пред starozagorci.com проф.Станков потвърди, че  на 11  август е уведомил партийния си секретар, че напуска редиците на Столетницата. Ден по-късно в ОбС на БСП - Стара Загора е депозирано негово писмо, в което заявява, че не желае името му да бъде обсъждано при реденето на кандидатдепутатската листа, уточни председателят на организацията Валентина Бонева.

По думите й в писмото били посочени само лични причини. Проф. Станков бе номиниран за листата от делегатите на общинската конференция, състояла се на 9 август, припомни тя.

„Вярно е, че напуснах БСП, но не бих искал да коментирам причините”, заяви ректорът.

Той потвърди, че е дал съгласие да бъде обсъждан като кандидат за депутат на АБВ, но не знаел дали вече има крайно решение да бъде водач от Стара Загора.

След прехвърлянето на проф. Станков в конкурентна листа проблемът с водаческото място при БСП  в Старозагорска област става още по-сложен, коментират местните социалисти. Те отказват да припознаят предложения от „Позитано” 20  бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и настояват пръв да бъде Георги Гьоков, доскорошен зам.председател на парламентарната комисия по социална политика. Като алтернативен вариант се сочи името на Корнелия Нинова.

starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top