Запорът върху парите на Болницата ще бъде вдигнат до дни

"По време на вчерашните разговори постигнахме споразумение за разсрочване на задължението към фирмата доставчик. Като адвоката даде уверение, че до дни ще бъде вдигнат запора към финансовите средства на МБАЛ"Проф.д-р Стоян Киркович", заяви пред starozagorci.com изпълнителният директор проф.Петрана Чакърова

Тя допълни, че това е поредното споразумение сключено с поредната фирма към която болничното заведение има сериозни задължения. "Всеки месец се появява някоя нов доставчик, които иска веднага да му бъдат изплатени парите, сключваме споразумение но веднага след появяването на новия запор ние ставаме некоректни платци”.

Проф.Чакърова призова Министерство на здравеопазването да се заеме с въпроса сериозно, тъй като болницата сама няма да успее да спре неконтролируемия запор върху авоарите ѝ.

Припомняме, че на 8 август фирма доставчик на лекарства запорира 1 480 000лв. от сметката на МБАЛ като искаше изплащане на задължения от 2009 година.

„Не сме подписали писмен документ след вчерашния , смятам ползотворен диалог. Но се очаква след процедурата по вдигане на запора и заплатите на работещите да бъдат изплатени. Това трябва да се случи до 28 този месец. Когато е деня за изплащане на възнагражденията”, каза в заключение изпълнителния директор.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top