Областният управител заподозря в политическа игра запора на сметките на Болницата

"Запорът върху банковите сметки и авоарите на МБАЛ. проф.д-р Стоян Киркович е политическа игра. Странно е как задълженията на фирмата са от 2009 година и точно в този момент тя започва да ги изисква и запорира сметките на болничното заведение. През последната година се работи усилено за стабилизирането на единствената социална болница в областта и този процес трябва да бъда продължен",коментира през starozagorci.com областният управител Живка Аладжова.

Това стана по- повод претенциите на фирмата  за 1 480 000 лева, дължими за консумативи и лекарства. Сумата е равна на средствата, които болницата има да получава от Националната здравноосигурителна каса. Парите са предназначени за заплати на работещите в здравното заведение и за осигуряване на нормалното функциониране на болницата.

Днес се очаква изпълнителният директор  проф. д-р Петрана Чакърова да води преговори за разсрочване на задълженията, заяви днес лично Чакърова.

Областния управител заподозря в политическа игра и уволнението на директора на ВиК инж. Мирослав Желев, който около месец ръководи дружеството. Заповедта за назначение на инж. Румен Райков беше с дата 8 август.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top