Председател на РИК ще бъде Таньо Брайков

Без сътресения и напрежение се проведоха консултациите при Областния управител за състава на Районната избирателна комисия в 27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора, за предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 5 октомври 2014 г.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените в 42-то Народно събрание партии и коалиции – ГЕРБ – Живко Тодоров, Коалиция за България – Румяна Динева, ДПС – Халил Летифов, „Атака“ – Михаил Михайлов, Коалиция „България без цензура“ (ББЦ, ЗНС, „Гергьовден“) – Янко Янков и Реформаторски блок – Румен Димитров.

Според предварително изчисленото разпределение на 19-те места в РИК на ПП ГЕРБ се падат 7, на Коалиция за България – 6, на ДПС – 3, а „Атака“, коалиция ББЦ и Реформаторския блок са с по 1. На консултациите предстоеще да бъде договорен един председател, един секретар и двама заместник-председатели на РИК.
Партиите и коалициите представиха своите предложения. ПП ГЕРБ предложи за председател на РИК адв.Таньо Брайков. Коалиция за България предложи за секретар на РИК Катя Киликчиева. ДПС предложи за секретар на РИК Междну Халид. „Атака“ предложи за зам.-председател на РИК Десислава Кънева. В рамките на своите квоти останалите партии и коалиции предложиха членове на РИК.

След така направените предложения се установи, че за едното секретарско място има предложени двама кандидати – от Коалиция за България и ДПС, а за второто зам.-председателско място липсва предложение.

За да не се стига до дълги прения относно ръководството на РИК, Халил Летифов допусна варианта ДПС да приеме едното зам.-председателско място, като отстъпи от предложението си за секретар, при което да подпише протокола с особено мнение.

С това проблемът с разпределението на ръководните места в РИК бе решен и консултациите приключиха.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top