Нов денонощен кабинет за старозагорските джипита

Старозагорското сдружение на общопрактикуващите лекари получи право за възмездно ползване на имот на ул.„Александър Батенберг" № 19 за срок от 10 години. Годишният наем на помещенията, които ще бъдат използвани за кабинет за денонощна медицинска помощ, е 500 лева без ДДС. 

През юни сдружението на общопрактикуващите лекари поиска да използва свободните стаи на първия етаж на сградата, северно от бившото кино „Жельо Диманов".Това стана със заявление, подадено до община Стара Загора, от председателя на Управителния съвет д-р Георги Бакоев.

Съгласно действащите нормативни актове "семейните лекари" са длъжни да бъдат на разположение 24 часа в денонощието, от което възниква необходимостта от създаването на дежурен кабинет за извършване на спешни медицински прегледи, за времето от 18.00 часа до 07.00 часа, ежедневно, както и през почивните дни.

Общински съвет гласува това предложение на заседанието си днес, като то получи подкрепата на 42-ма от присъстващите съветници. Двама пък бяха въздържалите се. Според д-р Бакоев цялата процедура по регистрацията и оборудването на кабинетите ще трае около 2 месеца.

Беше прието предложението за превърщането на част от стадион „Берое" в частна общинска собственост. Такава стават старите съблекални на тренировъчния терен в комплекса. Подкрепа получиха и предложенията, свързани с европроектите, които община Стара Загора изпълнява.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top