Милен Пасков с 8-мо място на Балканиадата по лека атлетика

Старозагорският лекоатлет на СКЛА Берое Милен Пасков завърши 8-ми в дисциплината 110 м с препятствия на Балканиадата за мъже и жени. Тазгодишната надпревара се проведе в румънския град Питещ, на реновираната писта на общинския стадион "Никол Добрин", като българските лекоатлети се представиха много силно, печелейки 16 отличия, от които 7 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.

В своята дисциплината 110 м с препятствия, Пасков финишира за време 15.77 сек (-2.1 м/сек), което му отреди и осмата позиция. Победител пък стана Милан Ристич от Сърбия с време 14.47 сек. Ето какво сподели Пасков специално за StaroZagorci.com след завръщането си от Балканиадата.

- Как преценяваш представянето си и доволен ли си от класирането и резултата, който постигна?
- Ако говорим за класиране съм доволен. Отидох с 9-10 резултат, а успях да се преборя за 8-то място, което донесе и 1 точка за отборното класиране на България. От резултата няма как да съм доволен.

Как ти се стори Балканиадата в Румъния в сравнение с миналогодишното издание, което се проведе в Стара Загора?
- Чисто организационно румънците имат какво да научат от Балканиадата в Стара Загора. Като атмосфера в Стара Загора имаше около 5-6 хиляди зрители в първия ден, втория бяха по-малко, но също имаше сериозно присъствие. Докато в Питещ и двата дни не можаха да съберат толкова много публика. Колкото до конкуренцията имаше много силни състезатели и се радвам, че бягах в тяхната конкуренция, защото това ме издига като състезател. Важно е да се отбележи и че пистата бе нова, както и че имаше стадион за загряване, което е много добре за атлетите.

- В последните две седмици взе участие в два много силни турнира – Самарско знаме и Балканиадата. Предстоят ли ти други състезания в скоро време?
- Засега не се знае дали ще имам други състезания, може би това беше последното.

starozagorci.com

снимка: bgathletic.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top