До два домашни любимеца в домовете на старозагорци

 Идния четвъртък старозагорските общински съветници ще приемат на първо четене изменения на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места в община Стара Загора. Едно от предложенията включва забрана за отглеждане на повече от два броя домашни любимци (кучета и котки) в апартаментите, къщите и дворовете и парцелите около тях.Целта е да се сведе до минимум нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на обществото. Предвидените изменения засягат допустимия брой на отглежданите домашни компаньони. Санкции пък ще има за собствениците, които не могат да осъществяват контрол и надзор върху поведението на кучетата си. Домашните животни, които живеят в сгради в режим на етажна собственост ще трябва задължително да бъдат записани в книгата на собствениците.

На 31 юли местните старейшини ще разгледат на първо четене промени и в още една наредба – тази за обществения ред при ползване на превозни средства и общи площи на територията на общината. Предвижда се увеличаване на броя на стоянките на таксита в централната част на града.

На юлската сесия местният парламент ще гласува и изграждането на въжен атракцион на територията на Зоопарка. Има фирма, която безвъзмездно иска да допълни тази атракция за старозагорци." На общината няма да и коства нищо",уточни Христов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top