ВМРО подкрепя старозагорския кмет за „Лозенец“

ВМРО застава зад действията на старозагорския кмет Живко Тодоров по премахване на незаконното строителство в парк „Борова гора“, се казва днес в съобщение на пресцентъра на партията. Организацията протестира срещу поредните безпочвени обвинения от страна на добре познати национални нихилисти от Хелзинкския комитет, „Евророма” и подобни псевдозащитници. Техните действия целят подклаждане на етническо напрежение чрез внушението за поставяне на определени групи население над закона.

Именно ВМРО в Стара Загора в мандатите на няколко общински управления внасяше предложения за заличаване на незаконното строителство в циганския квартал „Лозенец”. Само преди седмици заместник-председателят на ВМРО Кристиян Петков постави отново този проблем.

ВМРО призовава незаконните постройки да бъдат съборени изцяло. В момента са премахнати 55, но остават още стотици. Част от тях са върху водопровод с питейна вода. Създаването на буферна зона, чрез залесяване на опожарената и изсечена от същите тези нарушители гора, е част от стратегията, която ВМРО е предложила за спасение на свещения за старозагорци парк „Аязмо”.

Позицията на ВМРО е последователна в годините и гласи, че всички незаконни постройки трябва да бъдат премахвани. Преди време Организацията подкрепи действията за събаряне на незаконни постройки на пловдивския кмет в „Столипиново“, както и на районния кмет на варненския квартал „Младост“, се казва още в прессъобщението.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top