22 септември 2020

Старозагорци с благодарности към кмета

Старозагорци ще се съберат  днес от 18.00 часа пред сградата на  Общината в подкрепа на градоначалникът Живко Тодоров. "Ще изразим гражданската си позиция в подкрепа на единствения Старозагорски кмет, който имаше доблестта и смелостта да се опълчи срещу беззаконието.", се казва в посланието на организаторите.

Причина за символичната подкрепа стана стартиралата в понеделник тази седмица процедура по принудително събаряне на незаконните ромски постройки в парк "Борова гора".

По план бяха съборени 55 къщи, от общо около 350 такива. Община  е в процес на подготовка на втория и третия етап на премахването на останалите незакони къщи в парк Борова гора, което като може да стане до края на годината, но фактическото изпълнение може да бъде извършено най-рано догодина. Предоставени са 80 общински парцела в кв. „Три чучура север“, на които желаещите могат да ползват отстъпено право на строеж.

Преди дни Тодоров обяви, че не всичко е било в ръцете на предшествениците му. Едва преди 2 г. е била дадена възможност на кмета да може да събаря по-масивни постройки, а не само коптори. Преди промените в закона това е било приоритет само на правителството и държавната власт.

starozagorci.com

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top