Стара Загора: Кметът изпробва новите тролейбуси

Кметът изпробва новите тролейбуси

На тържествена церемония днес бяха представени първите два нови тролейбуса, с които се сдоби градът на липите по проект на оперативна програма "Околна среда".

"Това е една от мерките, които Общината предприема за ограничаване на замърсяването и екологичен възход. Тролейбусният транспорт е един високо-надежден и екологичен начин на придвижване в нашия град. С подмяната на тези тролеи ще се подобри и качеството на обслужване. По-добра и приятна ще бъде и работата на кондукторите и шофьорите," каза градоначалникът. "Сега ще кандидатстваме и по програма за обновяване на автобусния транспорт, но какво ще се случи ще знаем до края на годината," допълни още той.

В края на словото си Тодоров пожела безаварийно използване на тролейбусите и поддържане с лекота. Новите тролеи са в зелено-бял цвят, какъвто е и отличителният цвят на Берое и Стара Загора.

Участие в "тест драйва" на тролеите направи и кмета, който с удоволствие изпробва конморта на новите возила.

Стара Загора получи общо 8 тролея, като се очаква до месец да дойдат още 3. Четири общини си партнират в  проекта „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" на МОСВ.

starozagorci.com

 

Коментирай!

#1
България - 2014-07-22 12:50:52

Научете български език както трябва, господа! Пише се комфорт, а не коНфорт. Пише се тест драйв, а не тест драйФ!

Още новини

Scroll To Top