Събарянето на незаконните постройки започва в понеделник в 7.30 часа

Поради наложили се в процеса на организация промени, принудителното премахване на незаконно построените жилищни и стопански сгради в кв. „Лозенец" ще започне на 21.07.2014 г. в 07.30 ч., съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. По думите му, само едно семейство от къщите, предвидени за премахване, е поискало настаняване в общинско жилище. Настаняването е било осигурено, но впоследствие желаещите са се отказали, уточни кметът.

Пред репортер на starozagorci.com градоначалникът съобщи,че днес е получено писмо от Административен съд Стара Загора, в което се съобщава, че жител на кв. Лозенец иска спиране на насроченото събаряне.Писмото има информативен характер.

Той и отговорните за процедурата служители от Община Стара Загора ще бъдат на мястото в 7,15 ч. Строителната площадка на незаконните строежи ще бъде
оградена със сигнални ленти и районът ще бъде отцепен.

Създадена е организация за достъп на медиите в определена за пребиваване и работа зона. Доброволци и външни лица няма да бъдат допускани от органите на реда.

Ще бъдат съборени 55 незаконни къщи в квартала. За целта е назначен Оперативен щаб с ръководител зам.- кметът Йордан Николов и помощник гл.арх. Иван Кирчев. Освен общински служители, в щаба влизат представители на ОД МВР, отдел „Закрила на детето", на ВиК – Стара Загора и ЕВН.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top