Отвориха Прохода на републиката

Проходът на Републиката беше отворен за движение за всички моторни превозни средства днес в 12:00 ч. Аварийно-възстановителни работи на път II-55, в участъка от км 0+00 до км 33+420, са завършени и техниката вече се отстранява от пътното платно, информираха от Областно пътно управление Стара Загора.

Движението през Прохода на Републиката беше спряно на 20 юни, заради активизирани от поройни дъждове свличания на големи количества скална и кална маса върху пътя. На територията на област Велико Търново участъци от пътното платно бяха отнесени от водната стихия, бяха разрушени няколко подпорни стени, както и моста преди Килифарево. След близо месец ремонтни дейности пътното платно е възстановено, свлачищата са укрепени, а скалните откоси – обезопасени.

От АПИ съобщиха, че ремонтът е извършен по договора за текущ ремонт и поддръжка от пътноподдържаща фирма за област Велико Търново - „Пътни строежи-Велико Търново” АД. Стойността на извършените аварийно-възстановителни работи е 2 840 272,32 лв. с ДДС.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top