Съдът остави в ареста ромът, заплашвал общинари

Постоянна мярка „Задържане под стража“ присъди днес Старозагорският окръжен съд срещу 36-годишния Кeран Стойков, който в петък е заплашвал по телефона инж.Ангел Стоманярски.

Повод за агресивността на ромът е станало полученото писмо, според което в понеделник започва събарянето на незаконните ромски постройки сред които  градеж има и самият Стойков.Той съобщил за намеренията си ако бъдат съборени имотите му с камион да прегазва хора по главната улица на града. Днес задържаният  обжалва решението за наложената му най-тежка мярка пред Окръжен съд Стара Загора.

Стойков е баща на три деца и има граждански брак със съпругата си. Работи като в сферата на транспорта с камиони. Най-голямото му дете учи във Ветеринарната гимназия, по-малкото е възпитаник на 6-то ОУ, а най-малкото, на 4 години, посещава детска градина "Кипарис".

Прокурор Нели Маринова настоя за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Адвокатите на обвиняемия, Петър Христов и Борислав Балтаджиев поискаха най-леката мярка подписка в предвид доказания диабет на Стойков. "Не става въпрос за тежко умишлено престъпление. Думите на клиента ми са били в състояние на афект по време на един от многобройните разговори с инж. Стоманярски."

По време на заседанието самият обвиняем се извини за казаните от него думи и допълни, че има теглен кредит на 30 000 лв., за да изгради жилището си."Този разговор беше голямо недоразумение. Тази седмица аз трябваше да работя, за да издържам семейството си".

Съдебния състав, чийто председател беше съдия Христакиева обаче обяви, че са налице достатъчно доказателства, които доказват, че Стойнев е извършил престъплението и съществува опасност той да се укрие.

Мярката е окончателна и не подлежи на обжалжане.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top