В събота в Стара Загора стартира тенис турнир валиден за Световната ранглиста

В събота в Стара Загора стартира тенис турнир валиден за Световната ранглиста

От 22 юни Стара Загора ще бъде домакин на силен международен турнир по тенис за мъже, който ще събере най-силните български състезатели на кортовете на тенис-клуб „Августа Траяна”, до стадион „Берое“.

В надпреварата ще се включат националите Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов. В турнира ще участват и най-добрите ни млади таланти в този спорт.

Състезанието е петото за страната ни включено в  календара на Международната тенис федерация /ITF/. Турнирът е с награден фонд 10 000 долара.
Победителя ще получи 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара. За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума.

В турнира освен сингъл ще има и надпревара на двойки. Към момента са записани 73-ма състезатели от 20 държави.
Квалификациите за основната схема стартират  в събота, 22 юни, а финалът е на 30 юни. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров  ще връчи наградата на победителя, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Главен съдия ще бъде най-добрият наш рефер Веселина Донева. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по тенис. Любителите на спорта могат да наблюдават срещите безплатно, като първия двубой е от 10 часа на кортовете на тенис-клуб „Августа Траяна”, до стадион „Берое“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top