Стара Загора: Багерите влизат в “Лозенец“ на 21 юли

Багерите влизат в “Лозенец“ на 21 юли

"В понеделник със сигурност събаряме ромските къщи", заяви за starozagorci.com кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Потърсихме кмета за отговор, по повод планираното за след 15 юли (днес) премахване на незаконните постройки в кв."Лозенец". Къщите по първоначална информация са около 350 на брой.

По същият повод  Гл. инспектор Иван Чолаков каза, че няма промяна в решението за събарянето на незаконните къщи, както и че за целта ще бъде осигурена охрана. Ще бъдат включени и жандармеристи, но до момента броят им все още не е уточнен.

Междувременно, старозагорци остават скептични по отношение на заявката за събаряне на незаконните ромски къщи. В анкетата на сайта ни на въпроса "Вярвате ли, че ще започне събарянето на ромски къщи след 15 юли?"  от гласувалите над 1600 души над 73 на сто отговарят скептично, като 47 % казват директно "не", а други 26% са гласували с ироничната опция "15 юли, но коя година". 6,6% от гласувалите допускат това да се случи след Евроизборите. Едва 17% от старозагорци са отговорили, че къщите ще бъдат съборени "със сигурност".  И 1,6% не се вълнуват от въпроса със събарянето на незаконното ромско гето. В анкетите на starozagorci.com потребителите се отчитат еднократно за всеки въпрос от едно IP, т.е. гласувалите 1600 души са уникални, отчетени всичко на всичко само веднъж потребители.

Вижте резултатите от анкетата на starozagorci.com тук:

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top