„Джулая“ дари с Джулиан казанлъчанин и японка

Днес от неонатологично отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Стара Загора беше изписан първородният син на Ай Мацушита от Токио и Минко Ненов от Казанлък. Малкият Джулиан се роди на 1 юли и родителите му решиха, че е дошъл с името си. Затова го кръстили на „Джулая“, съобщават от пресцентъра на старозагорската болница.

Джулиан се роди преждевременно с тегло 2,580 кг и ръст 47 см. с помощта на лекарския екип на д-р Иван Иванов, след което грижите за него бяха поети от колегите им от Неонатологично отделение под ръководството на д-р Жанета Узунова.

Сега Ай, Минко и малкият Джулиан вече са в дома си в Казанлък, но след Нова година е възможно да отпътуват за Япония.
Историята на любовта на Ай и Минко е доста интересна и няма нищо общо с казанлъшкия Празник на розата, когато в задбалканския град идват стотици японци.

През 2002 г. Минко заминава за САЩ, за да учи графичен дизайн в университета в Сан Диего. Там среща Ай, която пък учи туризъм. Не след дълго тя се връща в Япония, а той в България, за да довърши образованието си в Техническия университет в София. Но любовта се оказва твърде силна и Минко заминава за Токио при Ай. Там сключват брак, но решават детето им да се роди в България. Избират старозагорската МБАЛ „Св.Иван Рилски“ заради положителни отзиви от свои познати и от интернет.

При изписването малкият Джулиан по традиция получи от д-р Узунова сребърна плочка с името си и името на болницата, в която се е родил, а младите родители изказаха топли благодарности към грижите и отношението на лекарите и болничния персонал.

Поне до нова година семейство Ненови ще живее в Казанлък, след което ще се пресели в Токио, после вероятно отново в България.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top