Първите два нови тролейбуса за градския транспорт пътуват към Стара Загора

Осем нови тролейбуса на стойност над 7, 5 млн. лева ще има Стара Загора по проект на оперативна програма "Околна среда". В заводите на „Шкода електрик“ в Пилзен, Чехия, бяха произведени първите два тролейбуса за градския транспорт на Стара Загора. Утре с влак те ще отпътуват към България. В Стара Загора се очаква да пристигнат в средата на месец юли, съобщи Димитър Авджиев , управител на общинското дружество „Тролейбусни превози“ ЕООД, което ще експлоатира новия подвижен тролейбусен състав.

През август ще пристигнат още 3 тролея, а последните 3 се очакват през октомври.  Новите тролейбуси в бяло и зелено ще бъдат последен модел и ще пристигнат поетапно на ж.п. гара Стара Загора.
Заедно с новите тролеи в града  пристига и инструктор, който ще обучи първите 10 водачи на новите возила.  В началото на м.април трима души от общинското дружество преминаха обучение в „Шкода“ като сервизни специалисти за работа по механиката, електрониката и електрическата система  на новите машини. Те ще обслужват тролеите, както по време на тригодишното гаранционно обслужване, така и след това.

Кметът Живко Тодоров подписа на 06.11.2013 год. договора, по който Стара Загора ще получи новите 8 тролея. Четири общини си партнират в проекта „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" на МОСВ.

С още 14, които общината ще придобие при реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, се очаква тролейбусният парк на града да бъде напълно обновен.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top