Областният управител подкрепи събарянето на незаконните постройки в Лозенец

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова подкрепи позицията на ръководството на Община Стара Загора да предприеме същински действия по събарянето на незаконни постройки в кв. „Лозенец” на 21 юли.
„Незаконните къщи трябва да бъдат премахнати и това мое категорично становище не е от днес. Законите са за всички и трябва да се спазват от всички.

Надявам се общинското ръководство, в чиито правомощия е организирането на целия процес, да подходи разумно и действията да са добре обмислени. Би било добре да се съобрази и да се помисли за възможности за настаняването и създаването на нормални условия за живот на семействата, чийто домове ще бъдат съборени, тъй като няма как тези хора да бъдат оставени на улицата. Безспорно проблемът с незаконното строителство в кв. „Лозенец” с течение на годините се задълбочава все повече. Време е решаването му да започне преди той да ескалира по крайно неприятен и трагичен начин, както се случи във Варна, тъй като именно незаконни постройки там бяха една от причините и костваха човешки животи по време на водната стихия”, коментира казуса Живка Аладжова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top