Утре откриват “зоопарк на открито“

Граждански клуб ЛИПА Стара Загора ви кани на 25 юни 2014 г. от 16.00 часа в парка до езерото на Старозагорски минерални бани заедно да отпразнуваме полагането на началото на „зоопарк на открито“. На събитието ще бъдат предадени на кмета на курортното селище птици от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото.

Посетители и туристи вече могат да видят и дори да хранят в езерото 12 зеленоглави патици, които се чувстват там съвсем комфортно. 5-те двойки токачки се чувстват отлично в импровизирано жилище и вече снесоха няколко яйца и очакват скоро поколение. Потомство ще имат и двата бели калифорнийски заека. Ще бъдат донесени и пуснати в езерото още 10 женски зеленоглави патици. Имаме обещания от различни партньорски организации скоро да бъдат доставени още птици и други подходящи риби и животни.

Клуб ЛИПА и партньори ще представят следващите стъпки от програмата за развитие на Старозагорски минерални бани – зеленото сърце на Стара Загора, за да станат те още по-еко и още по-привлекателни за старозагорци и за гостите ни от страната и чужбина. И както се полага при такива случаи, ще полеем начинанието за да гарантираме бъдещия му успех, уточни председателят на Клуба Олег Стоилов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top