Уникална за България база по тенис под липите

Стара Загора разполага с изключително модерна база за игра на тенис сред спокойствието и чистия въздух на парк "Аязмото".Общински тенис комплекс, който е стопанисван от тенис клуб "Августа  Траяна " предлага изцяло обновени кортове с червена настилка.

"Тази година направихме нова стена за начинаещите, както и за тези, които искат да разпуснат след тренировка. Стената е изцяло бетонирана, както трябва по всички стандарти", каза  специално пред starozagprci.com Цецо  Богданов, управител на тенис клуб "Августа  Траяна " Стара Загора.

Той допълни, че община Стара Загора е съдействала за цялостния  ремонт на трибуната на спортното съоръжение . "Преди година всеки дъжд, които се излизаше влизаше директно в съблекални, защото трибуните течаха . В следствие на това имаше влага и мухъл навсякъде. Не можеше да се провежда никакъв тренировъчен процес. Децата нямаше къде да се подготвят за тренировки, постоянно течеше вода".

През тази години членовете на клуб  "Августа  Траяна " Стара Загора с лични средства и помощ от няколко фирми са осъществили и подмяната на осветлението на две от игрищата " Вече сме на последния финален етап от освежаването и ремонта на сградата , където са администрацията и съблекалните. "Тракия кабел", "Автохит ", "Елконтрол " и "Непедони " ни помогнаха с авансово  отпускане на  финансови средства за направата на модерното осветление на корта. В рамките на 2-3 години трябва да възстановим тези средства.", допълни Богданов. Кортовете са осветени така, че да дават възможност за игра и през нощта.

"С най-новата и модерна технология ние направих осветлението на два корта като вдигнахме височината на стълбовете. Те вече са на 12 метра височина. На централен корт осветлението е направено преди години, но то не е добро тъй като е ниско , едва на 7 метра, и заслепява играчите.", каза управителя на тенис клуб "Августа  Траяна ".

В клуба има около 27-30 души постоянна членска маса, а най-малките участници започват своите тренировки на 4-5 годишна възраст. "Такава база в България няма. През зимните месеци разполагаме с балон, който се вдига и предпазва два от кортовете, където продължава да се играе.", усмихва се Богданов.

С радост той съобщи, че има старозагорски  деца, които са в топ 20 на България по тенис. Като допълни, че все още клуб "Августа  Траяна " е млад и се изгражда "имаме 5-6 треньора, които обучават желаещите. Все пак Стара Загора няма традиции в развитието на този спорт основното ни желание е да поддържаме базата и да успяваме да привлечем  все по- добри треньори.", каза в заключение Богданов.

Ежегодно тук се провеждат национални и международни турнири. В момента се провеждат вторият и третият турнир от международната верига "Фючърс ".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top