Кметът ще участва в кръгла маса за безопасността на пътя

Kръгла маса на тема "Спешни мерки за безопасност на пътя и превенцията на ПТП" ще се проведе в парламента следващия петък . В нея специално участие ще вземе и старозагорския кмет Живко Тодорв. Инициативата е на председателя на женската организация на „България без цензура“ Калина Крумова, като в нея ще вземат участие две големи фондации - "Искам бебе" и "Безопасни улици от Валя".

Припомняме, на 2 юни 4-годишният Паоло бе пометен от джип на пешеходната зона в Стара Загора. Инцидентът стана само на метри от СОУ "Васил Левски", където са поставени всички възможни обезопасителни знаци.

Крумова подчерта, че в нормативната уредба няма понятие "пешеходна зона" и сега шофьорът, убил Паоло в пешеходната зона в Стара Загора, ще бъде съден все е го е убил на пътя. "Нещата не трябва да се случват тогава, когато едно дете го няма", категорична е Калина Крумова.

Коментирай!

#1
Георгиева - 2014-06-12 12:27:38

И да участва все тая. Вчера 11.06. около 9.30-10.00 часа, кола на Общинска охрана Стара Загора спокойно си беше спряла на улица Иван Шишман пред НЗОК посока север - юг и единия от служителите беше слязъл и даваше наставления как и къде да паркират шофьорите. Попитах ги дали правилата за движение не важат за тях, отговор не получих, но последва бързо тръгване естествено в забранената посока за движение север-юг. Записала съм номера на автомобила.

Още новини

Scroll To Top