От понеделник си търсим вдигнатите коли до стадион Берое

От понеделник си търсим вдигнатите коли до стадион Берое

Общинският наказателен паркинг се мести от 24 юни, съобщиха от Общината. Досега вдигнатите с "паяк" коли се транспортираха до паркинг при езерото Загорка. От понеделник, собствениците ще търсят колите си на новия наказателен паркинг Берое, намиращ се южно от стадион Берое.

Паякът вдига коли, които са в нарушение на правилата за паркиране, нямат талон в Зелената зона или пречат. Репатрирането става съвместно от общински служители и полицията, по Наредба на ОбС. Откараният на общинския паркинг автомобил се освобождава след заплащане на разноските по вдигането му, транспортирането му и престоя на наказателния паркинг.  Ако шофьорът пристигне веднага, докато колата му е още закачена на паяка, може да плати на място глоба от 30 лв. Ако паякът откара колата до наказателния паркинг, джобовете на рискувалите шофьори олекват най-често трицифрено. Собственикът на колата автоматично се разделя с глоба от 60 лв. – колкото е общинската такса за принудителното премахване на автомобила и дължи по  1,20 лв. на час за престоя на наказателния паркинг  (колкото струва час паркинг и на паркомат). А допълнителното заплащане на разходите по вдигането и транспортирането на автомобилите  – вече ще зависи и от промяната в крайната дестинация на паяка – новия наказателен паркинг под Берое. т.н.

Безплатен национален номер 0800 15 737, обслужващ сигналите от Зелената зона в Стара Загора,  презентира заедно с новите си електронни услуги Общината вчера.

Коментирай!

#1
Койчо - 2016-02-25 17:22:46

Слагат си те знака и почва едно бързо,бързо вдигане на коли тип бързи смели сръчни,поне да минат няколко часа да изсъхне цимента на табелката!!!!

Още новини

Scroll To Top