Болницата не е плащала данъци с години

Днес изпълнителният директор на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" прод. Петрана Чакърова заяви, че иска да проведе един "истински разговор с продължение". Това стана по повод вчерашния медиен диалог между нея и кметът Живко Тодоров. 

"Първото нещо, което искам да кажа е, че аз нямам политически пристрастия, назначена съм с потенциала и името си. Не желая да се спекулира, че съм червена, синя или зелена", започна разговора Чакърова.

Тя допълни, че не желае да воюва с община Стара Загора и е огорчена "от северния паркинг, който беше коментиран от вчера се казва, че ние незаконно вземаме пари. Да има входна такса от 1 лв., но тя се използва за заплати на охраняващите служители. Ако общината се чувства ощетена то ние сме готови да започнем плащания към нея".

Изпълнителният директор заяви, че вчера се е срещнала с градоначалникът и неговият заместник Йордан Николов и са коментирали поставянето на такава бариера. "Имам резерви дали това, което обещаха вчера ще се изпълни и до колко това, което говорихме е истина".

"Изказването на председателя на Обс, че скоро може и да няма специалисти,  не съм се "венчала" за директорското място. Искам да подчерая, че  има 308 лекари, 532 медицински сестри, 279 санитари и 156 души помощен персонал. Така че има достатъчно специалисти. До момента няма уволнен нито един човек, с изключение на 8 шофьори, тъй като се използват таксиметрови услуги.Проф. Чакърова коментира още, че досега никой от местната администрация не е искал пари от болницата за данъци, а се оказва, че лечебното заведение дължи около 400 хиляди лева и има писмо от общината те да бъдат платени.

На следващата сесия на Общинския съвет кметът Живко Тодоров ще внесе предложение дворът на болницата, който е частна общинска собственост да бъде отдаден за безвъзмезно ползване на здравното заведение. Тогава ще може да се постави бариера и да се изгради пропусквателен пункт, за да се ограничи достъпа на автомобили.

Бариера всъщност има, но от години не работи. Идеята е пропусквателен пункт да бъде изграден на източния вход на болницата, към ул."Цар Калоян".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top