Магазините в пешеходната зона се зареждат единствено през нощта

От нула до шест часа сутринта могат да преминават автомобили, които зареждат магазини, разположени в пешеходната зона на Стара Загора. Такива разрешителни са издадени само на 6 автомобила. Това са единствените разрешителни, които сме издали от началото на годината, обясни зам.-кметът Йордан Николов. Режимът е регламентиран в общинска наредба, която е приета в края на миналата година от местния Общински съвет. Коментарът на Николов бе по повод подписката, с която старозагорци настояват за тотална забрана за преминаване на моторни превозни средства в централната градска част. Искането е заради трагичната смърт на четиригодишното дете, което бе премазано в понеделник вечерта.

Общинска администрация обмисля дали да спре и нощното зареждане на автомобили в пешеходната част на Стара Загора, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов:

„Талоните, които сме издали за зареждане в пешеходната зона, са от 0 до 6 часа сутринта. Всеки един, който влиза през деня извършва престъпление. Контролът се осъществява от КАТ и общинска полиция. Съставени са десетки актове за по 60 лева-толкова струва един човешки живот. Това обаче са законите, но те дават възможност на хора, които могат да си платят да навлизат в зоната и да ги нарушават. На тях не им пука. Аз обвинявам онези, които не спазват закона. Общината си е свършила работата като е поставила необходимите знаци. Нали няма никой над закона? Не може да запушим всички улици с бариери или с кашпи".

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top