Майки тръгват на мълчалив поход срещу убийствата по пътя

Майки излизат на Мълчалив поход за живота на 7 юни в седем български града- Стара Загора, София, Варна, Пловдив, Бургас, Разград и Банско. Протестът е срещу безумните убийства на пътя.

В събота от 11 часа, организирани чрез социалната мрежа, ще се проведат шествия, на които хората ще изразят своя гняв и протест, породени от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, който на 2 юни бе премазан от джип на пешеходна улица в Стара Загора. И днес старозагорци продължават да носят цветя, играчки и да палят свещички в памет на убитото момченце.

Шествието в Стара Загора ще започне от сградата на общината и ще стигне до ъгъла на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Кольо Ганчев" - лобното място, където беше убито момченцето.

Организатори на мълчаливия протест са Сдружение "Зачатие", съвместно с фондация "Искам бебе", присъединяват се и Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение "Червена пътека за Валя" .

"Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста! Да излезем и защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!", призовават организаторите в социалната мрежа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top