За 24 часа две старозагорки станаха жертви на телефонна измама

Вчера в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 81-годишна старозагорка ,която заявила, че същия ден е станала жертва на телефонна измама. Старозагорката била заблудена от мъж представил се за Д-р Кръстев, че сестра й е със счупен крак и е необходима операция, струваща 2000 лв. Пред дома си тя предала на непознато лице 640 лв.

Малко по-късно във Второ РУП- Стара Загора е получени сигнал от 80-годшна старозагорка, която заявила, че на домашния й телефон с е обадил мъж, представящ се за доктор Йорданов. Мнимият лекар съобщил на жената, че дъщеря й е със счупен крак и необходимо да бъде извършена операция. Малко след разговора потърпевшата предала пред дома си 1200 лв. и златни накити. Образувано е досъдебно производство.

Във връзка с отразена взломна кражба от вила, намираща се на ул. „Зайчова поляна” в Стара Загора, при която неизвестни лица отнеха от дома на потърпевшия 4 автомобилни гуми с джанти, 2 акумулатирни батерии, dvd плеър с тонколони, моторна резачка, ъглошлайф, дрелка и др. вещи, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са трима старозагорци на 23, 25 и 32 години. Работата по случая продължава.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top