Чакърова: Искаме бариера за южния вход на болницата. Общината не ни съдейства

Изпълнителният директор на МБАЛ- "Проф. д-р Стоян Киркович"-Университетска д-р Петрана Чакърова поиска помощ от медиите. Тя заяви днес, че на 23 октомври миналата година е депозирала писмо до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, където е поискала да бъде сложена бариера на южния вход на лечебното заведение.

"Първата сграда влизайки в алеята на болницата е Клиника и катедра по педиатрия. Голяма част от малките пациенти са с хронични заболявания и идват всеки месец, ние няма как да ги заключим да не излизат. Тук постоянно се движат автомобили с висока скорост като на рали. Ние депозирахме писмо до Общината, в което молим за съдействие да изградим бариера за пропускателен режим със събирането на входна такса." ,каза Чакърова.

Тя подчерта, че е имала няколко телефонни разговора с градоначалникът, в който той и е обещал, че ще бъде съдействано на здравното заведение, но до момента това не се е случило.

Наш репортер разговаря с кмета на Стара Загора. По време на разговора той обясни, че знае за случая и потвърди, че е разговарял с д-р Чакърова. "Разговарях с директорката на болницата и и обясних, че по начина по който е написано писмото не може да се направи, защото е противозаконно. Д-р Чакърова иска общината да изгради бариера и пропускателен пункт, а здравното заведение да събира входните такси. Това би било противозаконно, а аз няма как да позволя да се извърши нарушение на закона". 

Тодоров допълни, че е посъветвал директорa на болницата да оттегли вече написаното писмо и да депозира ново до общинския съвет където с молба до общинските съветници да бъде поискана територията, която е общинска собственост да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на МБАЛ и тогава да бъде изградено съоражението.

"Необяснимо е за мен изказването на д-р Чакърова след като ѝ обясних как точно да се процедира, тъй като както за мен, така и за общинские съветници, здравето и живота на гражданите е най-важно никои от тях нямаше да има против. Аз напълно подкрепям пропускателния режим и бариера на южния вход на болницата", каза в заключение Тодоров.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top