Протест в Стара Загора заради прегазено дете

За 10.00 часа днес е насрочен мирен протест протест с мотото "Спрете убийствата на пътя!". Призивът в социалните мрежи е на мястото на трагедията с цвете в ръка, за да покаже съпричастност към близките и с искане за справедлив процес.

Организаторите призовават " Да затворим улица Кольо Ганчев откъм пешеходната зона в Стара Загора! Нека всеки съпричастен с болката на родителите и трагедията за целия ни град да положи своето цвете в знак на простет срещу безхаберието и жестокостта, на които са изложени децата ни, дори по "безопасните" пешеходни зони.".

Снощи около 19.00 часа джип блъсна и уби 4-годишно дете, докато е карало колело с родителите и сестричката си по пешеходната зона до училище "Васил Левски".

Шофьорът вече е задържан. Директорът на полицията Иван Чолаков съобщи за Нова, че инцидентът станал, докато мъжът маневрирал в пешеходната зона. Той е от Стара Загора, около 45-годишен.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при транспортно произшествие. От полицията ще поискат мярката за неотклонение да бъде 72 часа, уточни Иван Чолаков.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top